Wuthering Heights

Webber Douglas Studio

2016

Royal Central School of Speech and Drama in collaboration with Inspector Sands

Devised by the company

Direction: Lucinka Eisler

Stage Design: Mengqi He and Sarah Beaton

Sound Design and Original Music: Harry Linden Johnson

Lighting Design: Sana Yamaguchi

 

The story takes place at times in the present, and at times in the past. The stories of the past are told through two filters: The story told to Lockwood by Nelly the housekeeper, which is then retold through Lockwoods words written down in a journal.

The concept of the lighting was to recreate this by defining the 'present' looks and the 'past' looks. In real life, the present can be seen clearly, so the 'present' looks were achieved through making faces clearly visible and lessening the sculptural shadows. In my own memories, I felt that the past looks less clear and slightly darker than the present, so I made the lighting for the 'past' looks darker with unnatural and sculptural shadows from lots of sidelight and backlight. 

 
 Photo by Joe Crossley

Photo by Joe Crossley

 
 Photo by Sana Yamaguchi

Photo by Sana Yamaguchi

 Photo by Nick Moran

Photo by Nick Moran

 
 Photo by Joe Crossley

Photo by Joe Crossley

 
 Photo by Joe Crossley

Photo by Joe Crossley

 
 Photo by Joe Crossley

Photo by Joe Crossley